MRKO - "Citius! Altius! Fortius! - Brže! Više! Hrabrije" - geslo je modernih Olimpijskih igara i naših "Mrkometaša"!

Mrkometaši u akciji!

  • Vesela svlačionica!
    "Vesela svlačionica!"

Riječ trenera MRKO

JURICA FILIPOVIĆ

Jure2

“Zovem se Jurica Filipović, rođen sam 22. lipnja 1987. godine u Senju. Već od prvih osnovnoškolskih dana rukomet je postao neizostavan dio mog života. Nakon tih početnih rukometnih koraka, uslijedili su naporni treninzi, druženje sa suigračima, natjecanja, a samim time nizali su se i uspjesi, pobjede, porazi; prolazio sam tako u RK Senju sve uzrasne kategorije da bi već na samom početku svog četverogodišnjeg obrazovanja u senjskoj gimnaziji, sa petnaest godina, pozvan u seniorsku ekipu.

Vrlo brzo sam se upornim radom nametnuo u standardnog prvotimca, a potom su uslijedili i višegodišnji nastupi u 1. HRL. Sezone 2012./2013. nastavio sam prvoligaško natjecanje kao član RK Matulji, gdje igram i trenutno. Svoje igračko iskustvo i znanje te ljubav prema rukometu i sportu općenito, nastavljam treniranjem dječaka u MRK Opatija što mi svakako predstavlja novi veliki cilj ali i izazov za mene kao mladog trenera, budući sam pri samom završetku studija na Odjelu za izobrazbu trenera pri Kineziološkom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Danas, kad se osvrnem na svoje rukometne početke, mogu reći kako sam nakon 20 godina aktivnog bavljenja rukometom veoma zadovoljan postignutim ali sam mišljenja kako su najveću ulogu u formiranju mene kao  sportaša – i kao rukometaša, ali i kao osobe; imali upravo treneri u mlađim dobnim kategorijama.

Nadam se da će se naši mali Mrkometaši nakon kojih 20-tak godina također složiti sa mojim riječima…”

 


IGOR TOMIĆ

Igor Tomić

“Zovem se Igor Tomić rođen sam u Rijeci 14.lipnja 1989. Završio sam fakultet za menanadžment u turizmu u Opatiji, kojem je prethodila srednja elektro škola.

Rukomet sam počeo trenirati u osnovnoj školi u Matuljima, gdje sam i živio, kod tadašnjeg profesora tjelesnog odgoja Spasoja i tada mladog trenera Zvonimra Lenžera. Kako sam zbog privatnih razloga tada morao preseliti u Rijeku, moj slijedeći klub bio je Kvarner, a kako su se kategorije mijenjale, mijenjali su se i klubovi i razni treneri.

Volio  bih naglasiti da sam od svakog trenera koji  me je trenirao, uzeo jedan komadić njegovoga znanja, i sada ga pokušavam prenijeti na naše HRABRE OPATIJCE! Igrom sudbine, svoju trenersku, nadam se u buducnosti vrlo uspjesnu karijeru, počeo sam također kod, sada vec malo starijeg, Lenžera trenirajući RK Matulje.

Danas ta dječica, koja su počimala svoj rukometni put kada i ja trenerski, sa zadovoljstvom mogu reći, igraju prvu ligu i to jako uspjesno. U međuvremenu, dok nisam došao u Naš mali veliki klub, prošao sam još nekolicinu klubova u Riječkom prstenu i nadam se da sam barem naučio djecu da zavole ovaj sport i pomiču granice fair playa.

Kao veliki zaljubljenik u sport pogotovo u Rukomet, nadam se da će svi do jednoga, naši Mrkometaši izrasti prvenstveno u karakterne, dobre, vrijedne, i nadasve poštene ljude, a da će sport biti dio njihovoga života (profesionalnog, amaterskog i dr.) u bilo kojem segmentu.

SVI ZA JEDNOG JEDAN ZA SVE !

Muški rukometni klub Opatija © 2015 | Kontakt | Webmaster