MRKO - "Citius! Altius! Fortius! - Brže! Više! Hrabrije" - Geslo je modernih Olimpijskih igara i naših "Mrkometaša"!

Povijest rukometa u Opatiji

Opatija nekad

 

Poštovani,

U prošlosti, kada se u Rijeci i Opatiji pokretao muški rukomet, građani Vlado Dvornik i Josip Sudić bili su pojam rukometne igre. Osnivanjem muškog kluba koji je imao vrlo dobru momčad, koja je igrala u Primorsko–istarskoj regiji (PIR), a kasnije u zonskoj ligi do 1973., svako igranje, a pogotovo gostovanje u Opatiji predstavljao je ispit za bilo koju gostujuću momčad.

Nažalost novčane poteškoće, a pomalo organizacijske zapreke, kao što je značajno za mnoge klubove, došlo je do prelaska u Matulje i pomalo prestanak muškog kluba u Opatiji. Nakon punih 36 godina izgleda da se muški rukomet vraća u Opatiju. Održana je osnivačka skuština muškog kluba, koji će nositi ime svojega grada.

Nosioci organizacije i rada novog (obnovljenog) kluba su slijedeći ljubitelji rukometne igre: Predsjednik MRKO je nekada poznati tenisač Igor Flego, čiji sin Kristijan Flego je bio višegodišnji igrač rukometa, te prilikom osnivanja MRKO, nekolicina roditelja predložila je Igora za predsjednika MRKO, što je on i prihvatio; potpredsjednica je dr.Nadežda Kopani Frketić bivša poznata rukometašica Ženskog rukometnog kluba “Opatija” koja je i dalje ostala veliki ljubitelj rukometa; tajnik Milan Karas koji je i rukometni sudac i nadzornik; članica uprave Nataša Sinčić-Pejatović dugogodišnja rukometna aktivistica i ljubitelj rukometa.

Prvi Predsjednik Skupštine MRK Opatija bio je Ivo Kirigin, jedan od pokretača rukometnog sporta u Opatiji. Nakon njegove smrti, tu funkciju preuzima Ivana Kanič, mlada bivša rukometašica i studentica pravnog fakulteta u Rijeci sa završenom diplomom. Nositelji trenerskog programa je trenutno Tadej Široka, “A” licencirani rukometni trener, sa završenom trenerskom diplomom Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Program kluba zasniva se na radu sa mladim kategorijama dječaka, mini rukometa, kadetskom ekipom i seniroima koji se natječu u III HRL Zapad.

“Mrkometaši” treniraju na tri lokacije:

  1. Sportska dvorana “Marino Cvetković” u Opatiji
  2. Sportska dvorana osnovne škole “Rikard Katalinić Jeretov” u Opatiji
  3. Sportska dvorana osnovne škole “Viktora Cara Emina” u Lovranu

Trenutno u MRKO djeluju četiri trenera, Tadej Široka, Filip Grbčić, Igor Tomić, Luka Pejatović

UO MRKO

Ažurirano 25. prosinca 2017. — 21:54
Muški rukometni klub Opatija © 2021 | Kontakt | Webmaster