MRKO - "Citius! Altius! Fortius! - Brže! Više! Hrabrije" - geslo je modernih Olimpijskih igara i naših "Mrkometaša"!

Mrkometaši u akciji!

  • "Hej, tu smo ..."!
    "Mrkoljepotani!"

Povijest rukometa u Opatiji

Opatija nekad

 

Poštovani,

U prošlosti, kada se u Rijeci i Opatiji pokretao muški rukomet, građani Vlado Dvornik i Josip Sudić bili su pojam rukometne igre. Osnivanjem muškog kluba koji je imao vrlo dobru momčad, koja je igrala u Primorsko–istarskoj regiji (PIR), a kasnije u zonskoj ligi do 1973., svako igranje, a pogotovo gostovanje u Opatiji predstavljao je ispit za bilo koju gostujuću momčad.

Nažalost novčane poteškoće, a pomalo organizacijske zapreke, kao što je značajno za mnoge klubove, došlo je do prelaska u Matulje i pomalo prestanak muškog kluba u Opatiji. Nakon punih 36 godina izgleda da se muški rukomet vraća u Opatiju. Održana je osnivačka skuština muškog kluba, koji će nositi ime svojega grada.

Nosioci organizacije i rada novog (obnovljenog) kluba su slijedeći ljubitelji rukometne igre: Predsjednik je nekada poznati tenisač Igor Flego, potpredsjednica je dr.Nadežda Kopani Frketić bivša poznata rukometašica Opatije, tajnik Milan Karas i članica uprave Nataša Sinčić – Pejatović. nedugo nakon osnivanja kluba, kao novog članai kluba, u Upravni odbor prihvaćen je Rabit Memeti.

Predsjednik Skupštine MRK Opatije je Ivo Kirigin, jedan od pokretača rukometnog sporta u Opatiji. Nositelj trenerskog programa je prof. Roland Ribarić a njegov suradnik je Milan Karas. Program kluba zasniva se na radu sa najmlađim uzrastima dječaka od 11 i 12 godina, i formiranju ekipa za mini rukomet koje će kasnije tvoriti okosnicu starijih momčadi koje bi potom trebale pristupiti starijem takmičarskom razredu i nadamo se zaigrati u novoj, pravoj sportskoj dvorani u Opatiji.

Trenutno u MRKO djeluju dva trenera, Petra i Jurica Filipović

MRKO

Muški rukometni klub Opatija © 2015 | Kontakt | Webmaster