MRKO - "Citius! Altius! Fortius! - Brže! Više! Hrabrije" - geslo je modernih Olimpijskih igara i naših "Mrkometaša"!

SRETAN BOŽIĆ I NOVA GODINA 2019!

Riječ predsjednika MRKO

Igor_14.03.2014.

Poštovani,

Muški rukometni klub “Opatija” (u nastavku MRKO) osnovan je sa ciljem da svim zainteresiranim osobama, bilo građanima Opatije ili drugima, omogući bavljenje rukometom, sa namjerom da stvori ekipe koje će se takmičiti u određenim hrvatskim ligama.

Eto, sa velikim zadovoljstvom možemo konstatirati da MRKO djeluje već petu godinu zaredom sa svojih, ca pedesetak mališana koji svakodnevno treniraju pod “budnim okom” naših trenera.

Sveopće je poznato da je na krilima naše planetarno uspješne i popularne nacionalne rukometne vrste, rukometni sport u Hrvatskoj doživio “pravu rukometnu renesansu” i ekspanziju, koja je vidljiva na brojnim takmičenjima širom “lijepe naše”, na kojima nastupa mnoštvo djece i mladeži, kao i odraslih.

U Opatiji je već prije nekoliko desetljeća djelovao muški rukometni klub, čije se djelovanje u određenom trenutku ugasilo.

Osnivanjem MRKO, rukomet se u Opatiji opet vratio kući, čime se opatijska rukometna tradicija nastavlja. MRKO je već na samom početku svoga djelovanja uspio okupiti dovoljan broj zainteresirane djece, kako bi mogao započeti sa svojim radom. Ekipa mini rukometa, unatoč svojem kratkom trenažnom procesu, postigla je zapažene rezultate, pobijedivši svoje suparnike u nekoliko utakmica.

Vodstvo kluba sa svojim trenerima, pokazalo je u ovim teškim recesijskim vremenima u našoj državi, kada je financiranje kluba jako otežano pa u nekim trenucima čak i onemogućeno, veliki entuzijazam, jer unatoč spomenutim okolnostima, uspijeva organizirati i financijski “pokrivati” sve dosadašnje potrebe, kako bi djeca mogla trenirati i takmičiti se, te bila opremljena potrebnom sportskom opremom.

Ovim putem, htio bih, kao predsjednik kluba, naglasiti i zahvaliti se mojim kolegama iz Upravnog odbora, kao i trenerima kluba, koji od osnivanja MRKO, a ne zaboravimo da ćemo u travnju mjesecu 2015. godine slaviti petoogodišnjicu djelovanja MRKO, sve svoje funkcije obnašaju volonterski, te na taj način omogućuju  normalno funkcioniranje kluba.

Želja nam je da MRKO postane prepoznatljiv klub u našem gradu kao i šire, u koji će roditelji dovoditi svoju djecu sa zadovoljstvom, u kojem će se djeca zabavljati i igrajući rukomet postizati zapažene rezultate.

Svim kolegama u klubu, našim takmičarima, prijateljima kluba kao i roditeljima djece koji srdačno podupiru svoju djecu, želim puno uspjeha u daljnjem radu sa željom da spomenuta suradnja potraje što je moguće duže.

Igor Flego
Predsjednik kluba

Muški rukometni klub Opatija © 2018 | Kontakt | Webmaster